Mumble Discussions: #YouNeedToKnowThis - taggeleg

 • Cecilie Reckendorff

  mumbled "#YouNeedToKnowThis - taggeleg"

  2 Likes

  Det er såsåså længe siden jeg har set et tag på Movellas, så nu sætter jeg gang i gang selv. Lad os kalde den #YouNeedToKnowThis - helt simpelt går tagget ud på at dele ud af ens små 'guldkorn" - ting du elsker, råd, lifeskills, you name it. (ekstra point for at tilføje en kreativ gipf)

  "Nævn en bog du mener alle burde læse."
  - Årh, christ ... et åbningsspørgsmål. "Radio Silence" af Alice Oseman, tror jeg. Det er en af de bøger, jeg ville ønske, jeg havde læst, da jeg var yngre. Helt enkelt handler den om det pres, der er omkring en når man er ung - især presset for at tage en lang uddannelse og få topkarakterer - og hvordan det kan komme til at overskygge alt andet. Det er en virkelig, virkelig fantastisk bog.

  "Hvad er dit bedste skrivetip?"
  - Jeg tror faktisk mit bedste tip (... som jeg ikke altid er særlig god til at følge) er at være frygtløs, når du skriver og give dig selv lov til at begå fejl. Nogle gange kan det, der lyder helt vanvittigt kl. 01:00 om natten, faktisk åbne op for en ny vinkel. Selv hvis du ender med at slette en hel scene (gisp) så betyder det ikke, at det er ubrugeligt - du lærer historiens karakterer at kende, bliver mere og mere sikker på dens retning og 'stemme'. Giv dig selv lov til at være vild og frygtløs for det er sådan du rykker dig selv.

  "Del et citat der inspirerer dig.”
  - Raise your words, not your voice, it is rain that grows flowers, not thunder. (Rumi)
  Det betyder meget for mig, især fordi vi er midt i en tid med meget larm. Jeg har det hængende på min væg, som en lille reminder, når alt bliver for meget.

  "Fortæl om noget du elsker lige nu." (film, serier, musik, etc)
  - Jeg er helt væk i Sex Education på Netflix og jeg er stadig ikke kommet videre fra Taylor Swifts' "Lover", men ellers er jeg i et ultra nostalgisk hjørne lige nu. Jeg har set så meget Friends, lyttet til Harry Potter, set gamle Pixar film. Alle de ting jeg elskede for ti år siden, bare om igen.

  "Fortæl om det bedste råd du nogensinde har fået (bonus: og/eller et råd du ville ønske nogen havde givet dig tidligere)"
  - Det bedste råd jeg har fået er nok at lytte til mig selv og tage tingene i mit eget tempo, hvilket jeg altid har fået at vide af mine forældre - men især efter jeg blev syg med angst. Jeg ville ønske, at nogen havde fortalt mig tidligere, at der er nogle ting, man ikke kan ændre ved sig selv - eller som vil kræve så meget energi, at det ikke er det værd, plain and simple. Jeg brugte så mange år på at tro, at jeg skulle være mere udadvendt, at jeg skulle kunne klare skole, lektier, arbejde, venner, fester på en gang, fordi "det kunne alle de andre" og "det gør man jo" indtil jeg fandt ud af, at jeg er sensitiv. Jeg bliver let overvældet, især hvis der er høj musik og mange mennesker og tusind retninger. Og det er okay. Jeg tror bare, jeg så for mange serier og læste bøger, hvor det typisk var sådan at den stille outcast-agtige type endte med at ændre sig 110 grader til sidst, og virkeligheden er bare meget mere kompliceret.

  Så er det tagge-tid. Jeg tagger:
  @[Bøgernes Prinsesse]
  @[Zooma]
  @[Subangi]
  @[Queen Sun]
  @(og alle der har lyst til at være med)
  #Always...
  5 months ago
  SÅ fedt med en taggeleg! Det har jeg savnet! <3
  Subangi
  5 months ago
  uhhhh
  Elsker dit sidste råd btw! (hvilket nok også er det råd, jeg ville ønske, jeg havde fået/havde taget mere seriøst yadayada)