Mumble Discussions: Kill that story ... dadada

 • Cecilie Reckendorff

  mumbled "Kill that story ... dadada "

  2 Likes
  Der er en masse påsketags i gang, så jeg tænkte at ville håbe på den ene, selvom den er fra i fredags. Helt enkelt går det ud på at give en af sine gamle historier kniven. Havde du spurgt mig hvilke af mine historier, jeg er mindst stolt af for 2-3 år siden, ville jeg have svaret alle dem, der ikke er skrevet indenfor det seneste år. Nu er jeg egentlig ret stolt af en del af det jeg har skrevet - intet af det er jeg 100 % tilfreds med, men der er mange af mine ting, hvor jeg går tilbage og tænker, at der er nogle elementer og ideer i det, som faktisk godt kunne fortjene en renæssance eller som bare er godt gammeldags godt.
  Men hvem får så kniven? Dadada … “Sandhedschatten” fra 2013.
  Sandhedschatten”Træt af at alle dine venner fucker dig up? Træt af at folk er ligeglade? Og at du ikke kan snakke med nogen om dine problemer? Så er du ikke alene, og...


  Det er måske lidt kontroversielt valg, fordi en del forbinder mig med den historie. Det er min mest likede historie, selvom det ikke er min mest læste (den tager “Noget må gå i stykker”) men altså, her er en kort liste over ting jeg ville ændre, hvis jeg havde tænkt mig at ændre den.
  1) Jeg ville ønske, at selvmords elementerne i den var mere realistiske og ikke bare et plotdevice, der først og fremmest skulle chokere læseren til at fortsætte. I sådan en historie er det nok svært helt at undgå det, men jeg ville helt sikkert have gjort det på en anden måde i dag, så det blev mindre åbenlyst og bedre researchet.
  2) Givet Blair en bedre storyline - det var noget der allerede blev kritiseret meget dengang, og alle havde ret. Der var virkelig meget potentiale i den karakter, og jeg var ærlig talt bare forblændet af de andre karakterer på det tidspunkt til rigtig at gå i dybden med hendes. Det var en spildt chance.
  3) Givet historien mere retning. Jeg fik en ide - anede ikke hvad, jeg skulle med den - og satte mig til at skrive, hvilket ærlig talt er en metode, der kan skabe magi, men det kan også gøre plottet ret rodet, hvis man ikke går tilbage og redigere, hvilket jeg så godt som ikke gjorde tilbage i ‘13.
  4) Givet den mere håb. Der mangler nogle kontraster til alle de mørke temaer. Tilbage i ‘13 var det nærmest min mission at få mine læsere til at græde, hvilket burde komme bag på ingen.
  5) Sproget. Jeg kan ikke læse den, uden at krumme mig sammen hver anden linje over et eller andet … Bare det at jeg skimter resumeet engang imellem, kan gøre mig helt nononono.

  Det er sådan lige umiddelbart, hvad jeg kommer i tanke om, men der er helt sikkert andre ting. Den får ikke kniven, som i at den bliver slettet - så længe, der findes et Movellas, findes der et Sandhedschatten på Movellas. Med mindre jeg selvfølgelig får en meget god grund til at slette den. Jeg ved, at den betyder noget for nogle herinde. Der er også virkelig mange minder forbundet med den for mig, som nærmest gør den til en slags tidskapsel. Jeg er også det mest nostalgiske menneske der findes, og det ville bare føles forkert.
  Don't hate me.
  Forfatter A. E. Juhl
  1 Like
  Hvordan i alverden kan du dog skamme dig over Sandhedschatten? Den var guld! :O
  Lukas. I. C.
  3 months ago
  1 Like
  Uhh, var vild med Sandhedschatten, men fedt at det er den du vælger alligevel og tager nogle elementer ud fra den! :D
  Sofie R. E.Editor
  3 months ago
  1 Like
  Synes det er mega fedt, at du lader den ligge på Movellas! :D Det gør jeg også med alle mine gamle historier!