6 tips til at skrive et resume

by , Friday September 23, 2016
4
5 Comments
 6 tips til at skrive et resume
Resumeet er – sammen med coveret og titlen – en stor del af at tiltrække læsere til en historie og derfor er det også vigtigt, at det bare sidder der. Det er altså ikke her du skal være doven og kun bruge ti minutter på hurtigt at skrive noget. Desværre kan resumeer også være rigtig svære at skrive, fordi du på nogle ganske få linjer skal fange essensen af hvad din historie handler om, samtidig med at du skal vække din læsers interesse. Men svært....

Read more

 • Cecilie Reckendorff

  mumbled "Kill that story ... dadada "

  2 Likes
  Der er en masse påsketags i gang, så jeg tænkte at ville håbe på den ene, selvom den er fra i fredags. Helt enkelt går det ud på at give en af sine gamle historier kniven. Havde du spurgt mig hvilke af mine historier, jeg er mindst stolt af for 2-3 år siden, ville jeg have svaret alle dem, der ikke er skrevet indenfor det seneste år. Nu er jeg egentlig ret stolt af en del af det jeg har skrevet - intet af det er jeg 100 % tilfreds med, men der er mange af mine ting, hvor jeg går tilbage og tænker, at der er nogle elementer og ideer i det, som faktisk godt kunne fortjene en renæssance eller som bare er godt gammeldags godt.
  Men hvem får så kniven? Dadada … “Sandhedschatten” fra 2013.
  Sandhedschatten”Træt af at alle dine venner fucker dig up? Træt af at folk er ligeglade? Og at du ikke kan snakke med nogen om dine problemer? Så er du ikke alene, og...


  Det er måske lidt kontroversielt valg, fordi en del forbinder mig med den historie. Det er min mest likede historie, selvom det ikke er min mest læste (den tager “Noget må gå i stykker”) men altså, her er en kort liste over ting jeg ville ændre, hvis jeg havde tænkt mig at ændre den.
  1) Jeg ville ønske, at selvmords elementerne i den var mere realistiske og ikke bare et plotdevice, der først og fremmest skulle chokere læseren til at fortsætte. I sådan en historie er det nok svært helt at undgå det, men jeg ville helt sikkert have gjort det på en anden måde i dag, så det blev mindre åbenlyst og bedre researchet.
  2) Givet Blair en bedre storyline - det var noget der allerede blev kritiseret meget dengang, og alle havde ret. Der var virkelig meget potentiale i den karakter, og jeg var ærlig talt bare forblændet af de andre karakterer på det tidspunkt til rigtig at gå i dybden med hendes. Det var en spildt chance.
  3) Givet historien mere retning. Jeg fik en ide - anede ikke hvad, jeg skulle med den - og satte mig til at skrive, hvilket ærlig talt er en metode, der kan skabe magi, men det kan også gøre plottet ret rodet, hvis man ikke går tilbage og redigere, hvilket jeg så godt som ikke gjorde tilbage i ‘13.
  4) Givet den mere håb. Der mangler nogle kontraster til alle de mørke temaer. Tilbage i ‘13 var det nærmest min mission at få mine læsere til at græde, hvilket burde komme bag på ingen.
  5) Sproget. Jeg kan ikke læse den, uden at krumme mig sammen hver anden linje over et eller andet … Bare det at jeg skimter resumeet engang imellem, kan gøre mig helt nononono.

  Det er sådan lige umiddelbart, hvad jeg kommer i tanke om, men der er helt sikkert andre ting. Den får ikke kniven, som i at den bliver slettet - så længe, der findes et Movellas, findes der et Sandhedschatten på Movellas. Med mindre jeg selvfølgelig får en meget god grund til at slette den. Jeg ved, at den betyder noget for nogle herinde. Der er også virkelig mange minder forbundet med den for mig, som nærmest gør den til en slags tidskapsel. Jeg er også det mest nostalgiske menneske der findes, og det ville bare føles forkert.
  Don't hate me.
  Forfatter A. E. Juhl
  1 Like
  Hvordan i alverden kan du dog skamme dig over Sandhedschatten? Den var guld! :O
  Lukas. I. C.
  1 months ago
  1 Like
  Uhh, var vild med Sandhedschatten, men fedt at det er den du vælger alligevel og tager nogle elementer ud fra den! :D
  Sofie R. E.Editor
  1 months ago
  1 Like
  Synes det er mega fedt, at du lader den ligge på Movellas! :D Det gør jeg også med alle mine gamle historier!
 • Cecilie Reckendorff

  mumbled "Update omkring mig og Movellas."

  5 Likes

  Det er et stykke tid siden, at jeg har fået skrevet en update, hvilket jeg selvfølgelig er ked af. Jeg har en masse ting, jeg gerne vil dele, men det vigtigt for mig først at få meldt helt ud hvordan, jeg står i forhold til Movellas.
  Lige nu arbejder jeg ikke for Movellas. Fokuset er på at forsøge at finde finansiring og få siden op at køre igen rent teknisk, så den kan fortsætte. Der blev sat en ret brat stopper for det samarbejde, vi var i gang med, fordi der pludselig opstod tekniske problemer. De problemer gjorde, at man ikke længere kunne få adgang til den portal, hvor der ellers postes blogs, konkurrencer, etc. Jeg troede, der ville komme styr på det hurtigt, men det har vist sig at være ret kompliceret.
  Som det er lige nu, er jeg ret sikker på, at der ikke er nogen aktivt ansætte til at bedømme konkurrencer og alle de andre ting, som Community Managers ellers tog sig af, hvilket også vil sige, at alle de løse tråde - mangel på præmier, julekonkurrencer, osv - nok vil blive ved med at være løse tråde et stykke tid. Jeg har rykket på det med præmierne mange gange forgæves, og nu er det desværre helt ude af mine hænder.
  Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der stod klar til at hjælpe med at få siden op at køre igen, da jeg bad om hjælp. De, der tilbød at lave blogindlægs, bannere og kom med ideer. Jeg er virkelig ked af at det ikke blev til noget. <3
  Jeg ville ønske, at jeg kunne sige noget mere (og noget bedre). Jeg gik ind i alt det her, fordi det oprigtig betød noget for mig, at der findes et sted, som Movellas, men jeg nåede aldrig rigtig at komme i gang. Hvem ved. Måske kommer Movellas op at køre igen. Måske, hvis tingene ændrer sig, bliver jeg en del af det igen.
  Jeg er ked af at jeg ikke har fået meldt alt det her ud noget før. For at være helt ærlig, så har jeg haft det ret svært på det sidste. Men jeg håber I har det godt. Og at I får skrevet her, mens alt er gået lidt er gået lidt i stå. <3
  Tohpi
  1 months ago
  Kram til dig Cecilie <3 Du gør det super godt!
  Cecilie Reckendorff
  1 Like
  Det kan være jeg springer på i morgen, Lukas, i dag har ikke været en skrivedag. :D

  Signe: <3 <3 <3 <3
  T.M.Kaur
  1 months ago
  1 Like
  Jeg forstår dig fuldkommen, 100%, i det du siger/fortæller og skide ærligt det med det tekniske; men jeg håber at alt går dig vel og at du selvfølgelig får det bedre <3
 • Cecilie Reckendorff

  mumbled "#YouNeedToKnowThis - taggeleg"

  2 Likes

  Det er såsåså længe siden jeg har set et tag på Movellas, så nu sætter jeg gang i gang selv. Lad os kalde den #YouNeedToKnowThis - helt simpelt går tagget ud på at dele ud af ens små 'guldkorn" - ting du elsker, råd, lifeskills, you name it. (ekstra point for at tilføje en kreativ gipf)

  "Nævn en bog du mener alle burde læse."
  - Årh, christ ... et åbningsspørgsmål. "Radio Silence" af Alice Oseman, tror jeg. Det er en af de bøger, jeg ville ønske, jeg havde læst, da jeg var yngre. Helt enkelt handler den om det pres, der er omkring en når man er ung - især presset for at tage en lang uddannelse og få topkarakterer - og hvordan det kan komme til at overskygge alt andet. Det er en virkelig, virkelig fantastisk bog.

  "Hvad er dit bedste skrivetip?"
  - Jeg tror faktisk mit bedste tip (... som jeg ikke altid er særlig god til at følge) er at være frygtløs, når du skriver og give dig selv lov til at begå fejl. Nogle gange kan det, der lyder helt vanvittigt kl. 01:00 om natten, faktisk åbne op for en ny vinkel. Selv hvis du ender med at slette en hel scene (gisp) så betyder det ikke, at det er ubrugeligt - du lærer historiens karakterer at kende, bliver mere og mere sikker på dens retning og 'stemme'. Giv dig selv lov til at være vild og frygtløs for det er sådan du rykker dig selv.

  "Del et citat der inspirerer dig.”
  - Raise your words, not your voice, it is rain that grows flowers, not thunder. (Rumi)
  Det betyder meget for mig, især fordi vi er midt i en tid med meget larm. Jeg har det hængende på min væg, som en lille reminder, når alt bliver for meget.

  "Fortæl om noget du elsker lige nu." (film, serier, musik, etc)
  - Jeg er helt væk i Sex Education på Netflix og jeg er stadig ikke kommet videre fra Taylor Swifts' "Lover", men ellers er jeg i et ultra nostalgisk hjørne lige nu. Jeg har set så meget Friends, lyttet til Harry Potter, set gamle Pixar film. Alle de ting jeg elskede for ti år siden, bare om igen.

  "Fortæl om det bedste råd du nogensinde har fået (bonus: og/eller et råd du ville ønske nogen havde givet dig tidligere)"
  - Det bedste råd jeg har fået er nok at lytte til mig selv og tage tingene i mit eget tempo, hvilket jeg altid har fået at vide af mine forældre - men især efter jeg blev syg med angst. Jeg ville ønske, at nogen havde fortalt mig tidligere, at der er nogle ting, man ikke kan ændre ved sig selv - eller som vil kræve så meget energi, at det ikke er det værd, plain and simple. Jeg brugte så mange år på at tro, at jeg skulle være mere udadvendt, at jeg skulle kunne klare skole, lektier, arbejde, venner, fester på en gang, fordi "det kunne alle de andre" og "det gør man jo" indtil jeg fandt ud af, at jeg er sensitiv. Jeg bliver let overvældet, især hvis der er høj musik og mange mennesker og tusind retninger. Og det er okay. Jeg tror bare, jeg så for mange serier og læste bøger, hvor det typisk var sådan at den stille outcast-agtige type endte med at ændre sig 110 grader til sidst, og virkeligheden er bare meget mere kompliceret.

  Så er det tagge-tid. Jeg tagger:
  @[Bøgernes Prinsesse]
  @[Zooma]
  @[Subangi]
  @[Queen Sun]
  @(og alle der har lyst til at være med)
  #Always...
  3 months ago
  SÅ fedt med en taggeleg! Det har jeg savnet! <3
  Subangi
  3 months ago
  uhhhh
  Elsker dit sidste råd btw! (hvilket nok også er det råd, jeg ville ønske, jeg havde fået/havde taget mere seriøst yadayada)
 • Cecilie Reckendorff

  mumbled "Konkurrence på den engelske (... og konkurrence på den danske) "

  6 Likes
  Hej igen! <3

  Så, nu hvor der ikke er en konkurrence i gang på den danske Movellas pt. *host* tekniske problemer *host* så ville jeg bare lige kort gøre reklame for den engelske, hvis nogle af jer nu kunne have mod på at holde en pause fra vores danske modersmål.

  Det er en digtkonkurrence, hvor du kan vælge imellem at skrive om nye begyndelser, at begynde dit digt med en bestemt linje eller at skrive et digt, der har samme form som en liste. Du kan vinde den smukkeste bog med 365 digte fra en masse forskellige forfattere og YA-romanen "The Poet X" som udkom sidste år, har været ultra populær og som også har en personlig anbefaling med herfra. Den er virkelig, virkelig wow!

  Der kommer også snart en konkurrence på den danske, der minder lidt om den engelske, så selv hvis du ikke har lyst til at skifte sprog-bane, så kan det måske være en chance for at smugkigge på hvad der snart kommer til at ske på den danske og få et par ideer. ;)

  Jeg håber, at I har en skøn weekend ellers!
  Cecilie Reckendorff
  1 Like

  New Beginnings: A Poetry Competition...

  by Cecilie Reckendorff, Monday January 13, 2020
  New Beginnings: A Poetry Writing Competition Find your inner poet and write yourself a new beginning
  Read more
  KajsaSchübeler
  4 months ago
  1 Like
  Uh, det lyder godt (og måske man skulle overveje at kaste sig ud i det engelske for en kort bemærkning?)
  Cecilie Reckendorff
  Do it! Det er altid godt at udfordre sig selv. :D
 • Cecilie Reckendorff

  mumbled "De tekniske problemer"

  7 Likes

  Hej! Jeg ville bare lige hurtigt lave en mumble omkring de tekniske problemer
  Et problem oveni det problem, som I selvfølgelig ikke ved er at Admin-siden hvorfra, der blandt andet bliver postet blogs og konkurrencer ikke virker. Der skulle have været en konkurrence oppe i fredags, men fordi serveren pludselig gik ned, så kunne den ikke komme op. Efter det begyndte serveren at gå ned flere gange over hele siden med mellemrum og resten ved I nok godt selv. Det er helt vanvittigt frustrerende, men der er ikke andet at gøre end at vente, mens der bliver arbejdet på det og bede til de højere tek-guder.

  Anyway, mens der kommer styr på det og vi alligevel har teknikere på, så ville jeg bare lige stille jer spørgsmålet: Oplever I ellers nogle tekniske problemer på Movellas? Hvis ja, hvad er de?
  Indtil videre står disse ting på min liste, som jeg er blevet kontaktet omkring:
  - Problemer med at tilføje covers.
  - At udkasts ikke bliver gemt. (det er selvfølgelig et stort problem, men for jeres egen skyld, så skriv altid i et andet skriveprogram og kopier det så ind på Movellas efter)
  - Problemer med ikke at kunne redigere i bestemte historier.
  Hvis I har nogle andre problemer, så skriv det meget gerne lige, så jeg kan få sendt en mail afsted med det hele.
  Jeg vil også meget gerne vide om nogle af jer genkender de her problemer, som jeg allerede har skrevet ovenover at andre oplever, bare så jeg kan have en fornemmelse af omfanget og sådan.

  Ellers så håber jeg at I har haft en lidt bedre weekend og start på ugen end Movellas har haft!
  Cecilie Reckendorff
  1 Like
  I hvert fald tak :D Jeg regner med at sende mailen efter weekenden, så hvis I har nogle ting I kommer i tanke om, så kan skrive det her indtil mandag.
  Lukas. I. C.
  4 months ago
  Jeg ved ikke om det er en teknisk fejl eller det blev gjort for at rydde op, men jeg bemærkede for noget tid siden, at hele "Arkivet" under "Blogs" forsvandt. Der står nu kun "november 2019" tilbage.
  Det er ret upraktisk, når man skal finde mange af de tidligere blogindlæg :) Håber det er noget, der kan bringes tilbage, så det er lidt mere overskueligt :D
  Cecilie Reckendorff
  1 Like
  Ja, jeg har også set det. Det får jeg lige skrevet på. :)
Loading ...